De Hoevebrouwers is gelegen in het landelijke Zottegem en brouwt eerlijk en puur bier met een hoek af.

bESTEL
bIER

iN 'T KORT

Gestart in 2006 staan ‘De hoevebrouwers’ uit het landelijke Zottegem voor eerlijk en puur bier ‘met een hoek af’. Zowel de bieren in ons vaste assortiment als de unieke bieren op maat gemaakt, hebben een ding gemeen: hun recepten zijn minutieus, met liefde – en een knipoog – samengesteld door Hilde en Kjell.

OVER DE
HOEVEBROUWERS

Al onze bieren worden bedacht in onze – hoe kan het ook anders – hoeve. Hier experimenteren we met veel gekende maar vaak ook enkele minder evidente ingrediënten tot we een uniek recept hebben dat helemaal aan onze wensen voldoet.

Één van ons neemt de lead en testbrouwt in onze proefinstallatie, om eventueel nog verder te finetunen tot we precies hebben wat we willen. Alleen als we zelf perfect tevreden zijn, wordt het verder gecommercialiseerd.

Omdat de onderzoeksfase helemaal ons ding is kunt u bij ons ook een bier op maat, speciaal voor u, uw bedrijf of vereniging laten maken. Vertel ons uw doel en we gaan samen aan de slag.

WiE ZiJN WE?

Brouwers Hilde en Kjell leerden elkaar kennen tijdens hun studies voor bio-ingenieur richting voeding. Ze specialiseerden zich vervolgens in mouterij- en brouwerijwetenschappen en kozen ervoor om na de universiteitsjaren samen lief en tap te delen in hun versie van ‘Levensweg’.

Door een eerste geslaagd brouwexperiment in 2001 met 20 liter bier kregen ze de smaak helemaal te pakken. Ze kochten een hoeve en met een duidelijk doel voor ogen: naast een thuis voor hun gezin moest er ook plaats zijn om te kunnen brouwen.

KJELL:

‘Ik krijg telkens weer een kick wanneer ik het eerste flesje van een nieuw bier mag opendoen!’